28 November 2016

Kuantan with love; Part 3

Assalamualaikum readers

Okay bagi sesapa yang mengidam nak makan ice cream tu boleh try dekat Krim Kuantan sebab ada banyak sangat flavors and semuanya interesting. 1 scoop per cup for just RM6 (I guess, sebab dah lupa)

Third place: Krim Kuantan


Berjam jam habis masa kat sini sebab cari angle elok nak ambik gambaq, padahal pose lebih kurang ja kan? Hehehehehe. Then, bila dah bosan lepak Krim, kami pi Sara Boat Noodle pulak. Sumpah sedap!! You guys should try la their chicken noodle soup! *gulp*

Fourth place: Sara Boat Noodle


SEDAPNYAAAAAAAAAAAAAA YA ALLAH!!!!!!!!!!!!! SUMPAH TAK TIPU!!!!!!!

Then, lepas makan we went to Kptm Kuantan for the last time and sempatlah ambik gambaq kat bangunan baru Kptm, bila dah habis study time tu lah ada bangunan cantik nak ootd. Mencik beteiiii. Rindu hostel. rindu lepak SC, rindu Campus Mart, rindu hallway, rindu kedai Umi, rindu everything about Kuantan!!

Fifth place: Kptm Kuantan



After that, we went to Pantai Taman Gelora (one of my fav places in Kuantan) Sebab cantik sangat, and so calming. So sesapa yang suka ambik gambaq macam aku ni, you guys should really go to Pantai Taman Gelora, like seriously what are you waiting for? Go now la babe!

Sixth place: Pantai Taman Gelora


MY OUTFIT
Denim jumpsuit: H&M
White turtleneck shirt: Pop Soda
Boots: H&M
Shades: Forever 21
Bag: Zalora
Satin Scarf: My brother bought it for me (Thanks abang)

Sorry, lupa sangat nak ambik gambaq pemandangan Pantai Taman Gelora tu, sebab rushing nak hantar Sarah balik butIn Sha Allah kalau ada rezeki lagi, I'll go there again and ambik banyak gambaq just for you guys. Ok? Teheee. That's all for Kuantan with love. Nak update cerita baru pulak after this. Yay! Love you guys! Thanks for reading!

Goodbye & Sayonara

Kuantan with love; Part 2

Assalamualaikum readers

Sambungan Kuantan with love semalam.... I got too tired cus I haven't sleep well last night sebab lapaq but malas nak masak cus dah pukul 2pagi. Hihihi. So without further due, let's get into my second day in Kuantan..

First place: Kula Cakes


Sebab lama sangat kempunan Kula Cakes, dapat jugak haritu. But guess what? Tak habis pon!! Hahahaha bukan sebab tak sedap tapi muak, makan coklat minum pon coklat. Ughhhhh.. bila teringat balik, hmmm ruginyalah tak makan sampai habis. Sedihhhh, membazir amalan syaiton betul lah aku ni. Btw, Kula Cakes makin cantik sekarang ahhh sukanya, kenapa takdak kat Kedah ni? Hmmmmm

Second place: Teluk Chempedak (TC)

Saja pi TC, nak lepak Loteng ja ekpun, sebab masa study Kptm, Loteng takdak lagi then bila tengok kawan-kawan kat Kuantan upload gambaq Instagram kat situ, diri sendiri ni pon teringin jugaklah nak try. Hehehehe. Loteng cantik sangat, siap ada beruk lagi. LOL. Time ada beruk tu sumpah takut, takut if dia ambik my drinks la weh, it cost me like RM5/6 kot! But nasib baik tak ambik, yang kesiannya dia pi tumpahkan air orang lain and habis terkena assigment budak tu. Sumpah kesian. Kalau aku siaplah nangis tepi pantai TC tu. Hahahahaha.



Cantik right? Nanti nakpi lagi Loteng ni, taktau lah bila lagi nakpi Kuantan, tunggu ada duit dulu kot. Sekarang ni duit apa pon takdak. Makan tidoq ja kat rumah sebab tu tetiba rajin update blog cus got nothing to do la tu. Hak hak hak. Btw, masa otw tunggu rapid kat TC tu, Sarah and I met omputeh sorang ni, we talked so many things like example pasal ex-girlfriend dia and disebabkan seronok sangat sembang merepek, we both lupa tanya nama dia sapa. Hahahahahahahaha. Yang penting dapat tau that he's single ok?


It was nice meeting you mister! (I kinda looked chubby in the picture though)

MY OUTFIT
Tank top: H&M
White shirt: Something Borrowed
Shawl: Unbranded
Sandals: H&M
Earrings: H&M
Pants: H&M
Bag: Zalora

To be continued...

Goodbye & Sayonara