31 May 2012

Good Luck, Abang !

Assalamualaikum readers

Entry sedihlah pulak kali ni. Sedihlah abang kite tinggalkan kite. Muehehehe. Ahad lepas baru saja hantar abang ke Matrik Kulim. Berat hati nak ikut sebenarnya sebab takut menangis depan abang, tapi disebabkan nak support abang, aku pun ikutlah. Sebelum abang pi Matrik, celebrate farewell party dekat Pizza Hut & playground. Thank God, dia happy. Alhamdulillah !


Perjalanan menuju ke Matrik Kulim tak jauh mana pun tapi, rasa jauh tu ada jugaklah sebab penuh dengan hutan. Tempatnya agak boring, kesian abang aku. Tapi, yang bestnya ada Tesco & Giant, lagi best pulak 15 minit boleh pi shopping dekat Jusco Pulau Pinang. Kuikuikui. Mai belajaq ka shopping?

BOTH

Sampai saja Matrik Kulim, penuh dengan kereta berplatkan Kelantan. Ramai sungguh orang Kelantan. Fyi, kaum Hawa tersangatlah banyak dekat sana, malangnya kaum Adam macam lekat celah gigi ja pun. Sikitnyaaa! I mean, sikit sungguh wei. Akhir zaman kot noh? Ho lah. Nanti gaduh cari pakwe, muehehehe. Mai belajaq ka bercinta?

BOTH

Bla bla bla. Time abang daftar diri apa semua tu, aku, umi and akak pi jalan jalan sambil pose sana sini. Biasalah girls just wanna have fun ! Right? Bohong kalau wrong. Booo yah ! Muehehe. Cantik jugak Matrik Kulim ni sebab berbukit bukit & nampak sejuk ja kalah Cameron Highlands. Ehemm, cantik tu cantiklah tapi sejuk tu, taktauuuuuuuuu =.= (nampak ja) Kuikuikui.

Lepas abang siap, kami pun berjumpa dekat dewan. Then, ada kenal kenal dengan roomate dia. Budak Kelate, cakap Kelate pekat wei. Sumpah, tak pahe.


Muka baik ja dia ni. Jaga abang elok elok tau, Waddi. 

Bila dah tengok roomate orang lain, kita pun teringin nak tau jugakkan? Hmm, macam manalah roomate aku nantikan? I wonder . . .


Omeinyaaaa, omei omei ! Roomate aku jate. Oh myyyy ! Harry Styles pun jadilah. Kan?

Malasnya nak cerita panjang panjang, macam mengantuk lagi ja. Hahahahaha. Acilah kan? Acilah ! So, disebabkan aku sayang sangat sangat dekat abang aku. Aku pun jadi rajin, aku buat something dekat dia. Entah dia makan or not. Mintak mintaklah dia makan yooo. Muehehehe.


Good Luck, Abang ! Belajar elok elok walaupun terpaksa pi sana. Sabtu ni kita jumpa lagi nah, InsyaAllah. Muah ! Adik sayang abang sangat sangat sangat ! I miss you, abang !
Salam & Sayonara.

15 May 2012

Recipe : Orange Sunquick Smoothie

Assalamualaikum readers

Harini kite tak pergi sekolah, sebab takde paper. So, kite boring terperap dekat dalam rumah je, kita buat something yang fun. Kite buat recipe sendiri. Nak try tak? Memang sedap and simple sangat.

 Maafkan saya kerana gedik cakap ala ala Kuala Lumpur, 
padahal saya orang Kedah je, maksud saya "ja" 

BAHAN - BAHAN
- Orange sunquick
- Susu segar/ Fresh milk
- Ketulan ais
CARA CARA
- Masukkan Orange Sunquick, ketulan ais dan susu segar ke dalam blender.
- Kemudian, tunggu dalam masa 1-3 minit sampai habis kisar biar sampai nampak lemak.
- Then, tuang ke dalam gelas dan boleh dihidangkan.

 
Salam & Sayonara.

14 May 2012

First time on my 17th birthday . . .

* A present from old bestie, Ira Syuhaiza *

Assalamualaikum readers

Lama dah aku nak cerita pasal birthday aku yang tak seberapa ni tapi disebabkan blog masih lagi buruk sebelum ni, aku pun terpaksa postpone lah buat seketika. Alangkah indahnya SPM di-postpone-kan sampai bila bila. Dah nama pun postpone sah sah wajib jawab macam mana pun. Banyaknya "pun" aku. What the?

Okay, terus terang tahun ni memang aku terharu gila dengan kawan kawan aku. Terkejut pun ada, biasalah first time. First time apa? First time dapat banyak hadiah from friends. Thank you, guys ! Tunggu nanti, akanku balas ! Tak lupa jugak, kat family aku, thanks love ! No worries, jasamu akan selaluku kenang. Kiss sikit boleh? Tak boleh pun bagi boleh. Wink wink.


List orang yang aku nak kiss kiss : -

- Che Yan Ismail
- Amran Mohd Rejab & Nafishah Othman
- Arifah Amran
- Khalis Amran
- Irfan Amran
- Mohd Uwais Amran
- Hazwani Rashidi
- Fatin Syamimi
- Nazifah Nordin
- Ira Syuhaiza ( sekolah lain lain, tapi dia still ingat lagi kat aku :'> )
- Asniza Zahir
- Amirah Ramizan
First time on my 17th birthday, I've got so many presents & wishes. Thank you !

Salam & Sayonara.

09 May 2012

5 Beta 2012

Assalamualaikum readers

Maybe 4 Beta 2011, bukan tahun yang awesome, yang tak boleh buat kenangan manis. Banyak masalah yang kami lalui, dan ambil masa yang agak panjang untuk kami berbaik. Aku tak bohong, dalam 3 hari pun, kita dah kena cakap, tapi masa form 4 ni, 3 bulan pun still tak cakap. MasyaAllah. Matang tak matang, benda dah jadi, betulkan?

Tapi . . . . .

Tahun ni takdak apa apa yang buruk lagi terjadi. Alhamdulillah. Sumpah, sumpah aku tak bohong, aku memang 100% takmau kelas aku bergaduh macam tahun lepas. Aku takut kalau kalau aku kehilangan salah seorang kawan lagi. Even though aku tak rapat mana dengan semua ahli 5 Beta tapi aku still takmau kehilangan salah seorang ahli 5 beta. Ulang 2 kali ahli 5 Beta? Kuikuikui.

Kali ni, aku kawan dengan semua. Tak kisahlah ex enemies/ ex best friends, Alhamdulillah aku kawan lagi ! Thanks, Allah ! Now, aku dengan gang dapat lagi gelak gelak, gossiping, share pendapat dengan depa semua. Thanks frenemies ! Hihihi, aku sayang gila 5 Beta. Tapi, next year terpaksa jugak aku lepaskan 5 Beta. Hmm, macam manalah perasaan aku nantikan? Sedih, of course ! Muehehehe.

Macam macam perangai aku jumpa dekat 5 Beta ni, yang pelik pelik pun ada. Tapi you guys are freaking awesome and super supporting! Ughhh, love you guys so much!


5 Beta 2012, I love you.



Salam & Sayonara.