27 October 2013

Its a sad story

Assalamualaikum Readers

I really don't know what and how to start this story because its too sad. But, I really want to share with you guys. First of all, what is love? What is it? I admit that I hate falling in love with someone...

There this one guy, I saw him on rapid earlier Ramadhan. He wore red shirt and of course he's so handsome. He's tall and tough. At first I just looked at his face while said to my friend, Nadia "wei, comel lah laki pakai baju merah tu, budak kptm gak ka". Then, Nadia says "comel lah, taktau aku, tak pernah nampak pun"...

That time, I felt something "sparks" in my heart...

After months ago, I saw him at kptm hall and I kept looking at him, he catches my eyes I don't why.

This is the best part

Aku ingat lagi bulan September, aku ada mentor mentee session tapi dibatalkan so aku dengan kawan kawan aku pun lepak dekat Student Centre aka SC. Aku duduk dekat meja hujung, then tetiba ada geng electrical lepak dekat sana jugak, fyi bebudak electrical kptm kuantan ramai hensem, sumpah tak tipu. So, haritu aku nampak lelaki yang aku minat ni. Aku pun control ayu&comel tak terkata. Aku tengok dia, dia pun ada tengok aku, masa tu aku happy sangat. Aku dengan kawan kawan aku asyik tengok dia dengan geng dia ja, kawan aku pun ada cakap yang dia ada tengok aku. Hanya Allah ja tau, apa yang aku rasa masa tu. Btw, aku ada jugak bangun pi Campus Mart aka CM. CM terletak sangatlah dekat dengan SC, setiap kali aku bangun or jalan nakpi CM, aku boleh nampak dia tengok aku. Entahlah sama ada aku perasan or betui tapi rasa rasa aku lah kan... aku rasa dia tengok. 

Then, tetiba ja, aku rasa aku betul betul nak tau pasal laki ni. Aku pun terperasan roomate classmate aku, classmate laki tu. Aku pun, mintaklah classmate aku ni tanya pasal laki ni dekat roomate dia. So, after 2 days if I'm not mistaken, aku dapat tau nama laki tu, sumpah aku cakap best gila!! Nama laki tu comel sangat. So, aku dengan rasminya aku add dia on FB then aku chat dengan dia, and dia layan aku macam dah lama kenal. Mula mula dia tegur aku, dia cakap "thanks approve" and ada lagi satu ayat tapi aku tak ingat. Aku ingat lagi, time dia accept request and chat dengan aku, aku call kawan rapat aku, Fiza while jerit kuat nak mampus, paksa dia mai bilik aku. Lama gila aku tunggu dia mai bilik aku, sampai aku dok main like on&off  pintu bilik aku tu while tunggu kemunculan Fiza.

Aku ingat lagi, dia ada cakap "muka u familiar la" (nampak sangat dia tengok aku time dekat SC) Then I said "hey I saw you at sc, you wore blue shirt" then he said "I nampak u jugak, u pakai blazer, tudung orange".

BAYANGKAN ORANG YANG KITA SUKA, PERASAN KITA. SUMPAH DEBORRRR&HAPPY-NAK-MAMPUS

Starting from that day, kami selalu chat dekat facebook. Kuno kan? But then, aku tanya dia whether dia ada wechat or not, then dia cakap ada so aku add dia then we both kept on chatting kat wechat. This guy jenis tak minat sangat social network ni, so sometimes dia guna wifi kolej, sometimes dia beli internet, sometimes dua dua dak. Ada that day, dia bagi his phone number to me, I was like "ya Allah ya Allah, biaq betui dia ni" even my friends pun terkejut. So, kadang kadang kami text, chat kadang kadang tak and sometimes laki ni tak reply my text or chat, aku pun pelik jugak tapi aku buat don't know ja. Sampai ada hari tu, aku geram sangat aku pun, tak contact like almost 3 days. Then, tetiba dia ada send message kat aku "mane menghilang? :/". Sumpah aku terkejut masa tu, then aku pun text with him tapi tak lama sebab dia tetiba tak reply.

Banyak kali jugak aku terserempak dengan dia, dekat cafe, dekat SC etc. Ada yang bertegur ada yang tak. Masa dekat cafe, aku ada terserempak dengan dia, aku serious tak perasan yang dia perasan aku so aku buat jual mahal gila and tetiba aku dapat a text from him said "u sombong haa". Then I replied "sombong, kenapa pulak". Aku bajet tak nampak dia. Sadly he didn't reply my text. Hmmm. First time aku bertegur dekat SC, dia perasan aku and dia terus jalan tepi aku and said "hi Mia" aku pun apa lagi tunduk malunya while saying "hi......." Time tu, sumpah aku berdebar. Even kawan aku tolong pegang phone aku sebab aku tergetar getar, takut kang phone aku jatuh. Hahahaha

Lepas pada haritu, kami terus tak contact. Masa tu cuti raya haji... Aku pun pelik kenapa dia tak contact aku, aku terus delete number and wechat dia. Sebab aku frust sangat sangat. Balik dari raya haji, aku keluaq pi makan dekat kedai tepi kptm ja, waktu tu malam then tetiba aku nampak dia, dia pakai baju warna merah. Aku sendiri taktau macam mana aku boleh perasan dia even dari belakang, so aku pun cuak and malu. Yalakan, dah aku send message dia tak reply, rasa macam bodo ja diri ini. Aku lari dari kedai tu, tapi kawan aku tarik aku jugak sebab depa semua lapaq and they said "ko janganlah malu, ko buat taktau je" aku pun cakap, "aku takleh ah, dia tak reply text aku kot, sumpah aku malu" then time tu aku dengan kawan kawan aku tengah berdiri cari tempat kosong, malangnya takdak sebab full. So, kami semua bising and ajak pi makan dekat kedai lain, maybe sebab bising laki tu pun toleh belakang, and memang dia nampak aku and and kawan aku perasan dia tengok aku malam tu. Lepas dia toleh, aku terus blah and ajak kawan aku makan dekat kedai hijau.

Lepas pada haritu, aku add dia dekat wechat then he approved cuma kami tak chat. Aku pun sedih, rasa macam nak delete balik ja, tapi semua kawan aku cakap "ko sabar dulu, nanti dia contact ko jugak, ko tunggu je". Aku pun tunggu tapi dia tak contact aku pun, so aku start conversation... Aku tak ingat sangat  apa yang aku chat, tapi aku ada ajak dia teman aku pi terminal cuti re-week ni sebab aku nak balik Kedah and aku takdak peneman then dia cakap tengoklah dulu sebab dia pun tak beli ticket lagi. Paling bestnya, aku ada cakap "hmmm u..." then dia cakap "kenape mia? berdebar pulak rase". Terkejut gila dia cakap macam tu padahal aku main main ja. Then tetiba dia tak reply wechat aku...

Bla bla bla, hari Khamis lepas kami ada text tapi sat ja sebab dia takdak credit. Aku dapat tau pun sebab dia send kat wechat. Malam Khamis tu aku ada stalk Twitter dia, aku taktau pun yang dia ada Twitter, aku stalk banyak&lama gila sampai aku dapat bad news about him and I cried. So keesokan hari tu which is, Friday. Aku pi CM sebab nak ambik nota nota yang aku photostat tu, then aku terserempak dengan dia. Mula mula dia dok kat atas then dia turun kat bawah and dok depan aku while tengok aku, aku pun senyum and blah. Dia ada cakap something tapi aku tak dengaq lah kan sebab aku dah blah, kawan aku yang dengaq, dia cakap "kawan dia yang perasan kita, dia tengok kita pun dak". Kawan aku pun ajak aku keluaq then kami duduk kat surau while aku nangis gila, then laki tu nampak aku, dia tengok aku dari kat surau sampailah dia sampai library, agak jauh I could say. Aku terkejut dengan bad news tu, sumpah terkejut, aku tak salahkan dia, aku salahkan aku. Semuanya salah aku dari awal lagi, aku tak patut pun suka dekat dia...

Hari Jumaat tu, aku serabut sangat. Pasal ptptn, notes, bla bla bla. Muka aku pucat and lemah. Ramai perasan. Perasaan aku bercampur macam macam. Orang happy sebab nak balik, tapi aku pulak sedih. Tetiba, laki tu call aku. Aku terkejut gila, dia tanya pasal malam nanti sebab dia tak dapat teman, ticket dia petang, ticket aku pulak malam. While otp dengan dia, aku nampak dia lalu depan aku ja, nasib baik aku tak jawab aku ada dekat mana kalau tak memang lagi sedihlah aku terserempak dengan dia. Then, masa nakpi bayaq yuran ptptn, kena beratur tapi disebabkan ramai sangat aku pun blah balik bilik, aku terserempak dengan dia lagi, dia atas motor. Aku boleh dengaq dia cakap dekat kawan dia "benti eh takyah, eh benti eh takyah", time tu aku mampu senyum ja, aku tak mampu nak tengok dia lelama.

So, malam tu aku ada text dengan dia tapi sat ja sebab dia tak reply text terakhir aku, aku pun taktau kenapa. Sekarang aku sedih sangat sebab aku dapat tau something yang aku patut tau dari awal lagi bukan hari Jumaat tu tapi apa boleh buat? This is just my luck. Aku betul betul suka dekat dia, and aku rasa dia tau. Hmmmm. Aku just kena pendam ja lah perasaan aku ni..... how sad..Sumpah aku tengah sedih, tapi takpa aku kena kuatkan semangat jugak, final next week ja. Study hard, Mia!

Salam & Sayonara

How's life???

Assalamualaikum readers

Ya Allah, I miss blogging so freaking much. I've been so busy lately. Yalaaaa, budak kolej kateko!! Alhamdulillah, I'm fine as always. Fyi, I broke up with my ex-boyfriend please don't ask why, sometimes love is just complicated. You get me, right?

So, dengan rasminya. I'm one of KPTM Kuantan student... hambar boh! Aku pun taktau macam mana aku boleh pilih Kuantan as my choice. Why not Cheras or even Bangi? Hmm, Cheras ka Bangi ka, aku dah nak habis sem 1. Rasa macam sat gila, ingat lagi masa orintasi, aku menangis sedia. Meraung kalah orang putus cinta. Hahahahahahaha kalau aku update blog ja, mesti adanya merapu.... 

So far so good lah aku study dekat sana. At first, aku ada sorang dua ja kawan tapi lama kelamaan, aku ada ramai kawan and Alhamdulillah depa semua baik and sumpah gila nak mampoih. Dulu masa awai awai masuk kelas kan, ramai gila dok gelak dekat aku, yalaaaa aku orang Kedah, hang tau tau ja lah orang Kedah cakap lagu mana kan. Tapi, sekarang kan ramai gila cakap Kedah, siap suruh aku ajaq lagi. Bangga jadi orang Kedah ni, hang ada???

Oh lupa nak habaq, aku ambik course Corporate Communication. Best? Hmm 50 50 lah sebab aku ada satu ja section and satu section tu ada 32 orang ja. Memang hambar lah kan? Sebenaqnya aku nak apply tesl tapi aku takut dok KL and Selangor then aku pun pilihlah Kuantan sebab ada abang aku kat sana.



Based on my experience, orintasi Kptm Kuantan memang boring sangat sangat, macam takdak apa. Aku dapat group pun yang tak supporting, ramai berlagak pulak tu. Memang agak banyak kali lah aku menangis first time masuk sana. Tapi, memang perkara biasalah kalau awal awal kita takdak kawan, jangan risau adik adik, 2-3 minggu baru kita ada kawan, serious talk. Aku ni orang Kedah then nakpi tempat orang, so agak takut ah dengan jalan pun tak berapa nak ingat, orang pun tak berapa nak kenai, surrounding pun lain, muhung kalau aku tak cuak dok sana. Hmmm, aku rasa selepas sebulan lebih kot baru aku dapat adapt situation kat Kptm Kuantan tu. Bagi orang yang tak berapa friendly macam aku ni, it takes time tapi you'll find friends and someone yang sekepala. Trust me! So no worries ah.

Hmmm, aku nampak orang orang kat sana friendly tapi jenis nak kita yang teguq dulu, so agak susah ah bukan apa, satgi kita pi buat friendly depa jerkah "ko sape" , "ko pehal", malu pulak kita kan. So better, kita main jelingan mata or senyum senyum sudah. Kalau berani ambik risiko, try ah teguq. Belum cuba belum tahu kan. Mana tau kot kot boleh jadi marka kan....

K, setakat ni ja. I'll continue my story with some pictures later btw I do have love story to share with you guys hiks... till then


Salam & Sayonara.