13 September 2012

Moga berkekalan abadi.

Assalamualaikum readers


Congrats cousins ! At last, kahwin jugak depa. Alhamdulillah. Aku excited gila join pi Perak semata mata nak tengok akad nikah Abg Timi (sepupu) & Akak Lili. Seronok k tengok orang kahwin. Bila pulak kita ni? Err, macam takmau kahwin pun ada, but kalau ada jodoh apa salahnya? *senyum kambing*

First time, aku tengok orang akad nikah time puasa. Ya Allah! Sekali dengan aku penat, dengan panas yang begitu terik, lapaq lagi. Memang deritalah pada hari itu. Kikiki. Tapi, aku tetap bersemangat nak posing sana sini. Okay, bangga disitu. Failed maths takmau bangga pulakkan? 

(NO COMMENT)

Let le pictures talking . . .

 
Nampak kegedikan ku disitu. Har har har. Mohon maaf.

Okay. Tamat cerita akad nikah disitu. Kita sambung dengan Kenduri Perkahwinan Abg Timi & Akak LiLi. Alhamdulillah, hari kenduri tu berjalan dengan baik sekali ! Wehoooooo ! Tambah pulak dengan ada lelaki hensem ni, lagilah baik ! Will you be mine? Desperate much? Ehemmmm. *cover malu*

Maaaaaaaaaalasnya nak type. Banyak benda nak cerita tapi tengah sakit kepala. So, terpaksalah stop dulu. Let's just continue with le pictures !

  
I wore blue kaftan that day.  Rasa macam vogue tetiba. Rasa ja tapi tak vogue pun, selekeh ada lah. Lol. And, look at my bag, yes, that blue bag! I freakin love it ! Abang bought that bag for me. Hihi, thanks bro!
................. Tetiba ja ada dalam post kahwin, why ah?
Moga berkekalan abadi . . . 

Salam & Sayonara.

09 September 2012

Eid Mubarak 2012

Assalamualaikum Readers.

Selamat berhari raya
Ucapan ku untuk semua
Kita mengeratkan semula
Hubungan saudara
Yang terpisah

Yang jauh berkirim salam
Yang dekat berkunjung-kunjungan
Maaf dipinta dan diberi
Semoga ikatan berkekalan abadi


Okay, puas dah nyanyi? If tak puas boleh dengaq lagu tersebut dekat youtube. Rahimah Rahim - Selamat Berhari Raya.

Dah berminggu minggu raya, harini aku baru terhegeh hegeh nak update. Biasalah, panjang sangat sebab tu yang jadi baluq liat sikit nak update tu. Kuikuikui. Serious, tak ingat nak cerita apa dah sebab dah lama berlalukan? Jadi blur seketika. Fyi, raya kali merupakan raya yang paling awesome ! Aku akan ingat sampai bila bila. InsyaAllah, kalau memori aku masih kuat. Har har har.

So, baju raya saya kali ni warna hitam. Baju awak pulak? Putih eh? Apa pun, semua orang mesti nampak lawa & hensem kan time first raya? Raya first ja pun k. Muehehehe. Alhamdulillah, wajib bersyukur. Tahun ni, kebanyakan orang perempuan pakai jubah ye? Wah, sumpah cantik even yang kosong. Serious.

Mohon kembang bontot. Terima kasih.

Raya kali ni, memang aku raya sungguh sebab after raya Trial pulak. Seminggu cuti, seminggu aku ghaye k. Mulut cakap nak study, pirahhhhhh ! Nampak sangat tipunya. So, memang tipu pun. Hahahahaha. Okay, kali ni first time family aku busy, setiap hari, mesti ada event. Okay, best yeyeahhhh ! Memang terlupalah kan nak baca buku? Wihihihihi.

Le Schedule :-
Ahad : Raya kat kampung, balik petang. Sepupu tiri datang berghaye.
Isnin : Beraya kat Pulau Pinang.
Selasa : Raya rumah jiran & kawan kawan ayah.
Rabu : Perkahwinan Abg Timi & Kak LiLi (sepupu)
Khamis : BBQ at kampung.
Jumaat : Beraya kat rumah jiran & shopping dengan siblings
Sabtu : Hantar abang balik KPM.

Okay, ini gambar gambar raya pertama. Takdak banyak sangat gambar sebab photographer banyak ambik gambar yang membosankan. Malas nak upload. Kikikiki.





 My big family. Satu kampung kami panggil ambil gambar. Yang takmau dipaksa mau. Ada yang dari Terengganu, Pahang, KL and many more. Seronok gila bila bergabung, satu rumah bising. Yeyeahhh ! Jumpa lagi raya tahun hadapan, InsyaAllah.

Yang ni pulak, raya kedua. Raya kedua dengan orang KL  & Pulau Pinang.



Salam & Sayonara.