20 October 2015

My last semester

Assalamualaikum readers

So, tinggal beberapa hari ja lagi untuk aku tamatkan semester 5. Taktau nak describe these feelings. Nak tinggalkan tempat belajar, tinggalkan kawan- kawan, tinggalkan lecturer and most sadly terpaksa tinggalkan Kuantan.

Masa semester 1-3 selalu rasa tak sabaq nak blah dari Kptm. Rasa meluat, rasa benci, rasa tak suka duduk sana. Tapi bila masuk semester 4, tetiba rasa "eh aku lagi satu sem ja dok sini, macam mana nak tinggalkan semua?" and until now aku rasa the same thing. Aku dahlah jauh, macam mana aku nak jumpa kawan- kawan aku yang tinggal kat pantai timur ni? Sekali naik bus dah 9-10 jam and nanti mesti masing- masing busy dengan life sendiri so memang tak peliklah kalau tak terjumpa. But I hope dapat jugak jumpa all of you, even kalau terserempak pon okay. 

Semester 5 have been really good to me. I thank Allah for everything. Alhamdulillah. 

Walaupun assignment banyak tapi Alhamdulillah semuanya aku dapat siapkan before submission date and takdak kena denda apa- apa for this last semester. How cool is that? And, semester 5 ni lah aku banyak sangat berjalan sebab aku ada kawan from Pahang, Zana. Well, apa yang best pasal dia ni lepas habis class or time gap dia mesti bawak aku dengan Sarah&Tasha pi jalan- jalan kat cafe or tempat makan yang best- best. So, dapatlah sikit aku dengan kawan- kawan explore Kuantan ni. Thanks Zana!

Kalini group members untuk assignment berlainan dari semester- semester sebelum ni. Walaupun sedih terpaksa tukaq, tapi apa boleh buat? I kinda miss my old group. I miss you, Dylla, Fiza, Hery. But, thank god Sara still sokmo dengan aku. So, sorang tu ja lah yang kekal pon yang lain semua bsy dengan group baru masing- masing well same goes to me. Alhamdulillah, my group members semuanya okay and assignment pon semua cepat siap.

To Sarah: Sarah gila! Terima kasih sebab selalu ada dengan kami. Susah senang, awak akan ada macam mana pon. Taktaulah nak describe awak ni, sebab awak baik sangat. Bukan dengan kami ja, tapi dengan semua orang. Thanks sebab jadi diri sendiri dengan kami, yedok? ka awak fake? Hihihi. Thanks sebab selalu gak belanja and bagi cute things kat kami. Paling takleh blah yang jam Hello Kitty yang tak boleh bergerak langsung kecuali kalau kita sendiri yang tukaq. Thanks sebab selalu teman kami bila kami betul- betul perlukan. Awak banyak sangat tolong kami, dari semester 1 sampailah sekarang tak kisahlah assignment ka apa ka kalau boleh tolong awak sokmo tolong. Thank you so much. Ingatlah ya masa kita memula kenal, kami ajak awak dok sebelah tapi still nak tolak. And that time awak tengah main game sampailah sekarang tak pernah tinggal game tu. Nanti degree jangan lupa make some friends k? You'll be fine. Fyi, dari first time I met you, dah tau awak seorang budak pandai and memang terang tang tang pandainya and awak nak study abroad kan? InsyaAllah, one fine day! I'll pray for you. Good luck on final exam. I love you, Haghah.

To Dylla: Aku rindu sangat dekat hang and aku pon tau hang rasa benda yang sama. Tapi, kita dah tak serapat mana masa semester 5 ni. Aku still ingat kenangan kita dua orang, hang selalu ikut ja apa aku cakap walaupun benda tu bodoh then kita dua orang berdekak- dekak gelak sebab act stupid even depan ramai orang. Dulu jugak aku selalu kata hang buta sebab power rabun hang macam orang tua. Then, naik semester 4 aku pulak yang rabunnya and hang pulak panggil aku buta. Hahahahaha. Macam bodo. Dulu kita selalu berlakon bodo- bodo memang habis bodo lah taktau nak cakap macam mana. Thanks sebab sudi layan kebodohan aku. Bukan senang nak dapat kawan macam ni. Kita ada banyak sangat persamaan and kita selalu cari apa lagi persamaan kita. Oh, and setiap kali kalau final exam hang akan duduk belakang aku, and hang akan buat bunyi loceng yang bermaksud hang dah siap and jom keluar. Then, kita sama- sama keluaq. Tak lama lagi kita buat jugakkan? Lagi 8 hari nak final, siap sedia loceng hang tu. Make sure aku dengaq betul- betul. K? Thanks Dylla sebab sudi wujud dalam hidup aku.  Good luck on final exam. I love you, La.

I'm gonna miss you,Madam Nurul, Sarah, Dylla, Zana, Fiza, Acap, Nadia, Tasha & Nor!!


My source of happiness, good luck on your  final exam. I love you guys. Always.



SEMESTER 1

Goodbye & Sayonara

15 August 2015

Assalamualaikum readers

Assalamualaikum Readers I miss blogging so much! But don’t have so much time to update. How are you, guys? So, here I am sitting on my bed while searching for ideas to write…



 So as you all know, baru- baru ni result upu keluaq kan? Well, takdak kaitan pon dengan aku sebab still in semester 5 here in Kolej Poly-Tech Mara Kuantan. Tak lama lagi practical then grad! In Sha Allah. Well, aku dapat tau that many of my friends tak dapat sambung degree after stpm, sumpah sedih bila dapat tau berita pasal ni. I wish I can help, but it’s out of my hands.

 Bila dah dapat berita macam tu, sumpah aku takut. Takut kalau aku pon tak dapat sambung degree macam depa. Could it be? Am I being paranoid? Hmm? I told my sis about my anxiousness then she said “exam pon belum nak pikiaq bukan- bukan dah?”. And I was like, “okay, she’s right though”. But still, rasa takut tu takleh hilang..

I hope I’ll get my degree at UiTM Shah Alam. You know what? Dari sekolah menengah lagi nak masuk situ tapi tidak kesempaian sebabnya result tak okay mana. Biasalah result cukup makan ja. Memang tak dapatlah jawabnya but it’s okay cus I still dapat belajar Diploma in Corporate Communication kat kptm ni. Rezeki memasing kan.. Alhamdulillah.

Hmmm, now aku just boleh keep working hard untuk semester ni and practical. Mana tau dapat offer pi UiTM kan? Kuasa Allah kita taktau, kita tak nampak. Jom berdoa! In Sha Allah, Allah tolong kita. Let’s everyone! Btw, I’m so excited to get my ass outta here which means kptm or Kuantan.. Hehehe

Goodbye & Sayonara

10 March 2015

Hello

Assalamualaikum readers


I'm such a liar! Cakap nak selalu update blog tapi tipu lagi. Hmmm.. Well benda yang tak dijangka kan just happened. What is it? Assignments lah weh! Dah pulak mid term is just around the corner. Nasib baiklah 3 papers only. Alhamdulillah. Takyahlah nak study bebanyak sangat kan? Pheww..

Setakat ni, dapat banyak gila assignments, tapi rasanya baru siap 1 out of semua!! See? Nampak dak pemalas? Macam mana nak jadi kaya macam Vivy Yusof tu.. Hmm jelesnya, but InsyaAllah one fine day nanti. Amin. So, kenalah rajinkan diri jugak macam mana pun! Good luck, dear self!

 Alhamdulillah on 6th March haritu saya dah officially 20!!! Thank you, Allah swt, thank you to my family for everything! Thank you jugak to Asni and Ifa sebab buat surprise party dekat Tasik with balloons, cake, drinks and many more! Bertuah dapat kawan- kawan macam hampa! Sayang hampa sampai bebila. And to those yang wish, thank you tau! #muahciked. Alhamdulillah!

 Dah memacam aku lalui, penat lelah semua ada. Memula upsr, pmr, spm then now tengah diploma and tinggal lagi satu semester ja. Sumpah excited habaq hang, takmau dah jejak kaki kat Pahang. Banyak sangat benda yang tak sepatutnya jadi kat sana. Paling meluat bila kena naik bas dari Kedah ke Kuantan.. ya Allah, sumpah cakap penat gila ternganga sementara nak tunggu tu, tidoq pon dah puas. Nak main game, pening kepala. So, memang kena ternganga ja lah atas perjalanan tu. Penat wehhhh!! Lenguh bontot.

So now tengah busy study, busy lah sangat padahal selalu bukak Youtube dengaq lagu One Direction, Taylor Swift dgn Magic, dahlah jenis bila dah habis dengaq dok repeat sampai bosan. Sampai bila nak study ha Miss Mia? Dah kalau tak dengaq lagu mesti phone dekat tangan dok berinstagram sambil stalk online shop. Story of my life...

Now tengah cuti, nanti balik Kuantan start lah busy&stress week! Get ready to torture yourself, Mia! That's all, bila rajin nanti InsyaAllah, I'll update more stories of mine soon. Peace!

Btw, tadi tengah cari info untuk assignment tetiba jumpa something yang memang boleh buat aku menangis. Sedih baca.. so nak share dengan all of you, click here . Al- Fatihah.

Goodbye & Sayonara.

12 January 2015

I'm in love with ZALORA

Assalamualaikum readers.

Okay, tengah ada mood rajin nak update blog harini. Alhamdulillah, you've changed Mia! Well, a little. Kuikuikui. So today, I just want to share about ZALORA. Have you ever heard about ZALORA? ZALORA is an online retailer that sells apparel, accessories, shoes and beauty products for women and men (source:google) 

I've bought so many stuffs from ZALORA. Like shoes, mini pouch and also a bag. And insyaAllah tak lama lagi I will buy more and more and mote stuffs sebab semua barang kat ZALORA cantik- cantik gila and I am definitely sure that all of you akan rambang mata bila tengok the website. Bagi student (especially girls) yang shopaholic like me, mesti sanggup tak makan demi nak shopping kan? No denying the fact! Hahahaha. Am I right girls? 

FYI I'm a shoe lover! But sadly I haven't own any DocMart yet. Why? Don't even ask why, because they're so expensive but yeah I will buy those sexy pink high cuts boots so soon! Believe me I will but don't know when because I don't know how to save money, if I have money I will buy something new for myself like shoes or shoes or shoes or even shoes. And you guys, dekat ZALORA pon ada jual DocMart, so sesapa yang minat DocMart and malas walk in boleh lah beli terus dekat ZALORA. 

Delivery? Okay, pasal delivery ZALORA guna GDEX so memang cepat and also kena charge RM 5 sahaja. Sometimes, harini kita order barang, esok dah sampai (selalunya) tapi kena tunggu barang kita dah ship ke GDEX jugak kalau lambat, lambat lah sampai barang you guys. But sometimes harini order esok lusa pon tak sampai lagi, benda ni once happened to me, sampai I called ZALORA and they said masalah courier maybe sebab I live in Kedah kot. Tak pernah nampak van GDEX yang hantar barang but nampak lori or kereta ja. Why? Kedah lame sangat ka? Nahhh, I don't care. As long as depa hantar barang, that's just it. Hihihihi

So this is ZALORA...


Click on the picture above to go to ZALORA

And these are the things that I bought from Zalora.
Ada bermacam- macam benda lagi tau! So rajinkanlah diri usha ZALORA tu, I'm sure hampa semua akan rambang mata. Kuikuikui. Okay, that's all for today! Esok hari terakhir nak seronok- seronok kat rumah sebab lusa kena gerak pi Kuantan dah sebab kena register kan. How I wish KPTM boleh register online.. Hmmmmmmmmmmmmmmmmm.....

Salam & Sayonara.

05 January 2015

Its 2015!

Assalamualaikum readers.

Setelah sekian lama tak update blog, harini tetiba terasa terajin nak update. Hihihi. So how are you guys? Doing great? Me? I'm just doing fine here with my beloved family, friends and of course boyfriend... Hahahahahahahahahaha...FYI I really want to share my love story but still waiting for the right time though.

Oh hey!!  
Happy New Year!! May all of you have a bless year with your loved ones!

Last year was a very complicated year for me because, well teenage issues. Salah faham dengan kawan, boyfriend and so on. I thought college's life ni boleh ubah diri yang lame ni jadi awesome but I was wrong! Sebabnya diri yang lame ni makin lame bila dah masuk college yang lame. Wait, college tak lame pon, diri sendiri yang membuatkan everything's lame. Right?

I'm not quite at all in school but when got into college I really don't know how or what to talk about. Its like I've changed and I can't even be the real me at college. That's what sadden me..a lot. FYI I don't have many friends at college as many as I have at school. I don't even know why, but maybe because I'm not that attractive. Urmmm, I am not attractive. I don't talk much in class, I only talk when needed and I only talk with my friends only though I don't have many friends... HA HA HA


Aku selalu sedih setiap kali kalau kena balik Kptm Kuantan sebab still tak boleh hilangkan perangai homesick ni walaupun dah 19, walaupun dah semester 3. I don't know guys, the environment there memang different gila, its like empty. The smell, the place, the view, everything!!  Everything macam hambar for me. Satu pon takleh buat aku senyum dengan ikhlas, gelak macam pontianak, memang susah gila kalau nak betul- betul happy kalau balik sana! Hahahahahaha...... (scroll down)







Till the day I met this one tonggek(ass) guy. And he have changed my life. I KNOW HOW TO NOT FAKING MY SMILE AGAIN... THANKS TO HIM.

Oh year, hampir terlupa!! When I was in semester 2, one of my wishlist tercapai jugak! I've got an iPod touch 5. I still remember the feeling when I touched my new and first ipod in my life. The best feeling ever and I couldn't stop smiling. FYI I bought the iPod by using my own money. Hihihihi. Alhamdulillah. 

Even though, today is 5th January. I still want to share my 2015 azam/wishlist with you people! 

1. I want to be a better person (of course) 
2. A better daughter, granddaughter, sister, friend, WIFE?!!!!!!! (my mom will kill me if she sees this)
3. Rapat dengan my big bro like we used to.
4. Dapat result yang elok. Maintain 3.00 above. 4 flat.... amat jauh sekali dong.
5. Shopping barang mahal- mahal starting with pandora for umi (kalau ada duit)
6. Dapat macbook....not gonna happen but who knows? hikhikhik
7. Picnic with loved ones.
8. Ambik gambaq banyak- banyak.
9. Gila online shopping macam selalu. 
10. Jadi kaya so weekend ja balik Kedah jumpa family. 
11. Nak jumpa kawan- kawan lama tapi semua pakat busy T.T
12. Nak muka flawless macam model Clarins.
13. Jadi lebih garang&jujur.
14. Penyabaq.
15. Rajin update blog....and many more cus too tired to type.

For those who want to buy an iPod Touch 5, but still rasa hesitate. I have something fun to share with you guys. These are unedited pictures that had been taken with my yellow iPod Touch 5. Enjoy!

Those are iPod Touch 5

(BACK CAMERA)
(FRONT CAMERA)
(BACK CAMERA)
(BACK CAMERA)
(BACK CAMERA)
(BACK CAMERA)

FYI, sekarang harga iPod Touch 5 dah banyak gila turun, I still remember I bought my iPod for RM1046 (if I'm not mistaken), now its only RM729 click here, ISN'T IT FREAKING CHEAP?! CEPATLAH BELI AND LETS BE GANG! Hahahaha. Whoops, baru perasan yang I only cerita pasal hasil gambar guna iPod, erk! Yang lain pasal iPod 100% best! Except that, we can't install WhatsApp...muehehehehehehehehe. So I guess that's all for today... I'll update more soon.. See ya!

Salam & Sayonara.