20 October 2015

My last semester

Assalamualaikum readers

So, tinggal beberapa hari ja lagi untuk aku tamatkan semester 5. Taktau nak describe these feelings. Nak tinggalkan tempat belajar, tinggalkan kawan- kawan, tinggalkan lecturer and most sadly terpaksa tinggalkan Kuantan.

Masa semester 1-3 selalu rasa tak sabaq nak blah dari Kptm. Rasa meluat, rasa benci, rasa tak suka duduk sana. Tapi bila masuk semester 4, tetiba rasa "eh aku lagi satu sem ja dok sini, macam mana nak tinggalkan semua?" and until now aku rasa the same thing. Aku dahlah jauh, macam mana aku nak jumpa kawan- kawan aku yang tinggal kat pantai timur ni? Sekali naik bus dah 9-10 jam and nanti mesti masing- masing busy dengan life sendiri so memang tak peliklah kalau tak terjumpa. But I hope dapat jugak jumpa all of you, even kalau terserempak pon okay. 

Semester 5 have been really good to me. I thank Allah for everything. Alhamdulillah. 

Walaupun assignment banyak tapi Alhamdulillah semuanya aku dapat siapkan before submission date and takdak kena denda apa- apa for this last semester. How cool is that? And, semester 5 ni lah aku banyak sangat berjalan sebab aku ada kawan from Pahang, Zana. Well, apa yang best pasal dia ni lepas habis class or time gap dia mesti bawak aku dengan Sarah&Tasha pi jalan- jalan kat cafe or tempat makan yang best- best. So, dapatlah sikit aku dengan kawan- kawan explore Kuantan ni. Thanks Zana!

Kalini group members untuk assignment berlainan dari semester- semester sebelum ni. Walaupun sedih terpaksa tukaq, tapi apa boleh buat? I kinda miss my old group. I miss you, Dylla, Fiza, Hery. But, thank god Sara still sokmo dengan aku. So, sorang tu ja lah yang kekal pon yang lain semua bsy dengan group baru masing- masing well same goes to me. Alhamdulillah, my group members semuanya okay and assignment pon semua cepat siap.

To Sarah: Sarah gila! Terima kasih sebab selalu ada dengan kami. Susah senang, awak akan ada macam mana pon. Taktaulah nak describe awak ni, sebab awak baik sangat. Bukan dengan kami ja, tapi dengan semua orang. Thanks sebab jadi diri sendiri dengan kami, yedok? ka awak fake? Hihihi. Thanks sebab selalu gak belanja and bagi cute things kat kami. Paling takleh blah yang jam Hello Kitty yang tak boleh bergerak langsung kecuali kalau kita sendiri yang tukaq. Thanks sebab selalu teman kami bila kami betul- betul perlukan. Awak banyak sangat tolong kami, dari semester 1 sampailah sekarang tak kisahlah assignment ka apa ka kalau boleh tolong awak sokmo tolong. Thank you so much. Ingatlah ya masa kita memula kenal, kami ajak awak dok sebelah tapi still nak tolak. And that time awak tengah main game sampailah sekarang tak pernah tinggal game tu. Nanti degree jangan lupa make some friends k? You'll be fine. Fyi, dari first time I met you, dah tau awak seorang budak pandai and memang terang tang tang pandainya and awak nak study abroad kan? InsyaAllah, one fine day! I'll pray for you. Good luck on final exam. I love you, Haghah.

To Dylla: Aku rindu sangat dekat hang and aku pon tau hang rasa benda yang sama. Tapi, kita dah tak serapat mana masa semester 5 ni. Aku still ingat kenangan kita dua orang, hang selalu ikut ja apa aku cakap walaupun benda tu bodoh then kita dua orang berdekak- dekak gelak sebab act stupid even depan ramai orang. Dulu jugak aku selalu kata hang buta sebab power rabun hang macam orang tua. Then, naik semester 4 aku pulak yang rabunnya and hang pulak panggil aku buta. Hahahahaha. Macam bodo. Dulu kita selalu berlakon bodo- bodo memang habis bodo lah taktau nak cakap macam mana. Thanks sebab sudi layan kebodohan aku. Bukan senang nak dapat kawan macam ni. Kita ada banyak sangat persamaan and kita selalu cari apa lagi persamaan kita. Oh, and setiap kali kalau final exam hang akan duduk belakang aku, and hang akan buat bunyi loceng yang bermaksud hang dah siap and jom keluar. Then, kita sama- sama keluaq. Tak lama lagi kita buat jugakkan? Lagi 8 hari nak final, siap sedia loceng hang tu. Make sure aku dengaq betul- betul. K? Thanks Dylla sebab sudi wujud dalam hidup aku.  Good luck on final exam. I love you, La.

I'm gonna miss you,Madam Nurul, Sarah, Dylla, Zana, Fiza, Acap, Nadia, Tasha & Nor!!


My source of happiness, good luck on your  final exam. I love you guys. Always.



SEMESTER 1

Goodbye & Sayonara