30 July 2012

Sayang kawan kawan saya.


Assalamualaikum readers

Alhamdulillah. Dah 11 hari kita berpuasa, 18 days to go. Harap kalian semua banyak bersabar. Chill k chill. Muehehe. Sebenarnya, aku yang tak sabar tapi, kata dekat hampa pulak noh. Sorry mak cik, pak cik. Nah muah muah. Dah tak marahkan? Thanks, love !

Susah nak dapat kawan kan sekarang ni? Susah lagi nak dapat kawan baik. Awak setuju tak? Wajib setuju. If not, saya bagi tahi hidung kat awak. Awak tak nak kan? Hihihihi. Alhamdulillah. Saya ada ramai kawan. Kawan baik or not tolak tepi, yang saya tahu, saya ada ramai kawan. Ngertikan?  Kalau, awak nak tahu, saya sayang sangat kat kawan kawan saya, dorang I mean depa pun sayangkan saya. Kan? Kan? Farah, if awak ada baca blog saya, awak kena cakap yang awak sayang saya tau. Awak special sikit sebabnya awak selalu suruh saya puji awak, so kali ni saya nak awak ucapkan "I LOVE YOU, MIA", (MIA nama comel saya, MIYAH nama kasar saya)

Okay, cutie Pawah? *bodek*

Saya nak list-kan nama nama kawan saya. Nama sapa yang saya list-kan, mohon sayang lebih dekat saya. Salam. Ehhh, maksud saya. Andalah kawan yang baik, awesome, crazy, supporting, busuk, comel, cantik bagi saya. Hiuhiu. Mohon kembang bontot yang comel lagi "petak" itu. Please k please.

Aku tak-friendly-sangat tapi aku memang suka berkawan. Awak tak nak berkawan dengan saya? *lembut* Hang takmau kawan dengan aku ka? *kasaq* Muehehehe. Takmau kawan sudah kawin pun takpe, wak. Saya sangat bersyukur dapat kawan seperti mereka yang selalu tolong saya jika saya perlukan, ceriakan saya jika saya bersedih, gilakan saya bila saya muram, sokong saya bila saya perlukan, menjadi pendengar setia luahan saya, memahami saya bila saya runsing, menasihati saya jika saya salah, sayang saya bila saya sayangkan mereka. Alhamdulillah.Terima kasih, kawan.

Sayang kawan kawan saya :  Asni, Alin, Ifa, Mira, Wanie, Farah, Dena, Dila, Syud, FiFi, Rus, Fatin, Aniq, Isma, Izat, Qila, Dayah, No'en, Ayu, Amzar, Zati, Ecah & Lilah. Ada yang saya tak rapat dengan depa but who cares? Saya tetap sayang depa, dapat lagi pahala tau. Muehehehe. Awak nak tak pahala? If nak, so, sayanglah saya. Kikiki. *muntah*


Ada yang tak ada gambar, sorry ye awak. Saya takdak gambar awak awak sekalian. Tapi takpa tau, saya tak lupa awak awak sebab saya dah pun list-kan nama awak awak yang comel gitu kat atas. *cubit manja*
Aku sayang gila dekat hampa semua. Sampailah kita habis sekolah, aku janji aku takkan lupakan hampa. InsyaAllah. Hampa pun janganlah lupa aku tau. Aku bertuah sangat sebab dapat kawan macam hampa semua. Alhamdulillah, aku bersyukur.
Salam & Sayonara.

23 July 2012

Hello Pahang & Good Luck, Abang !

Assalamualaikum readers

Muehehehehe *gelak macam orang gila* Sudah lama ku menyepi, yaaaaaa aku malas nak update blog k. Sapa malas jugak? Garu ketiak please, 1 2 3 GO ! Puas garu ketiaknye? Hiuihiuhiu. Di kesempatan ini, kite ingin meng'wish'kan Happy Ramadhan to all muslims. Moga Ramadhan kali ini membawa seribu keberkatan kepada kita semua. InsyaAllah.

Get to the point. Aku seronok update blog pasal abang aku sebab setiap kali nak cerita pasal abang mesti tak terhabis. Macam macam ada. Nah ambik number 012-5667855. Jangan salahkan aku kalau hang dapat bangla. Assalamualaikum. Jahatnya. 

Before, aku ada update pasal Good Luck, Abang but kali ni, Hello Pahang & Good Luck, Abang ! Tujuan aku update pasal abang ni sebabnya abang transfer ke Kolej Profesional Mara Pahang from Matrikulasi Kuala Nerang and nak wish good luck to abang and also I want to share my holiday in Pahang. Seronok gila kot dapat ponteng sekolah.  Dapat tau dekat cikgu, matilah aku. Har har har. At first memang aku takmau pi tapi, disebabkan abang ni terlalu baik dengan aku, aku pun ikutlah dengan 100% ikhlas.

And Alhamdulillah, worth it aku ikut !

Well, Worth it lah sebab ada ramai lelaki hensem okay. Tak sempat nak minta number. Lain kali, aku nak petik jari teruslah, nak tengok berapa orang mai beratur mintak number. Muehehehe. Sumiyah, jangan tunjuk desperate sangat boleh? Lalalala~ Nak tanya sikit boleh, memang jejaka Pahang ni hensem hensemkah? Nak satu boleh? *desperate lagi*

Nak cerita pasal abang or jejaka hensem ni? Okay, nak cerita pasal See Yew Soon. Ehhhh, silap silap. Pasal abang. Muehehehe. Sebenarnya, aku happy sangat time abang masuk Matrik sebab bagi aku orang yang masuk matrik tu memang orang pandailah tapi disebabkan abang tak boleh go on dia terpaksa stop. Hm, how sad? Tapi, Alhamdulillah abang boleh sambung belajar dekat KPM. Aku turut happy bagi pihak dia.

Before hantar abang ke KPM. Kami sekeluarga bersiar siar lah dulu. Memang puas hati okay. Sebabnya dapat posing sana, posing sini. Seronok sangat hang out dengan family. Syukur Alhamdulillah. Fyi, kami ada pergi bersantai dekat Teluk Cempedak. Memang awesome sebab pantai tu cantik sangat plus boleh cuci mata dengan melihat jejaka hensem Pahang. Pewwwitttttt *ala ala Amy Search*



K. Malas nak upload banyak banyak nanti orang kata apa pulakkan? Sikit sikit pun jadilah, asalkan ada. Hang ada? Muehehehe. So, kami menginap dekat sana selama 2 days and 1 night. Esok harinya, hantar abang ke KPM. Kesimpulannya, memang ramai gila-nak-mati handsome. The end.

Eh, wait ! ada lagi, ada lagi !

 Ucapan untuk abang : - Please & please jaga diri dekat sana, kita dah sangat berjauhan  not like before still dalam Kedah, setiap minggu kami boleh visit abang.  Now, memang susah kita nak jumpa cuma boleh bersembang through phone ja. So, tak selalulah kita nak face to face kan? But, I do miss you. Setiap hari adik teringatkan abang, abang lah yang selalu ingat kat adik, pi mana mana pun, abang tak pernah lupa adik. Terima kasih, abang ! Even though kita dah tak rapat like before, but I still and will always love you, okay? Apa pun, abang belajar elok elok tau, adik sentiasa mendoakan yang terbaik untuk abang.

Adik sayang abang, selama lamanya . . .


Salam & Sayonara.

11 July 2012

Sports Day 2012

Assalamualaikum readers

Kembali semula. Rindu awak awak disana. Apa khabar orang kampung? Sihat? Alhamdulillah. Syukur kepada Allah swt kita masih lagi bernafas. Sebelum ni, aku dah janji to myself yang aku akan sentiasa update blog tapi, aku mungkir dengan janji sendiri.

Apakan daya?

Kali ni, aku bawak berita yang begitu gembira. Rabu lepas merupakan Hari Kejohanan Olahraga sekolahku yang tercinta iaitu, Sekolah Menengah Kebangsaan Bandar Baru Sintok. For the first time, sukan tahun ni lah  paling awesome than tahun tahun yang sebelum ni. Sumpah, aku bersyukur. Terima kasih, ya Allah. Aku sudah pun berjanji pada diri sendiri yang aku akan kumpul banyak memori untuk tahun ini. Yalah, tahun ni, tahun last aku bersekolah, Yay ! (dalam hati agak sedih tapi still excited nak habis sekolah)

Okay, sukan kali ni aku jadi pemegang bunga manggar. Agak seronok sebab tak pernah pernah lagi jadi sebelum ni. So, guess what? Kena pakai kebaya. Well, tak cantik mana pun but still happy sebab boleh pakai baju lain than baju sukan. Muehehehe, tapi lepas tu still kena tukar jugak. Tak perlulah jeles k. Agak perasan diva. Sorry, it's my fault act.

Aku tak masuk acara apa apa pun, like always. Muehehehe. Tapi aku join perbarisan. Best k, siap kena hujan lagi. But, yang sedihnya, we didn't win, memang menyedihkan. Tolong jangan gelak, thanks. Lol. Haaa, btw, hari sukan tu aku jadi PC. 50 % BEST, 50% LAME. Why? Let me tell you about being a PC. Tak tipu, juga tak bohong, memang memenatkan jadi PC. Tersangatlah menyesal k. Tapi, takpa aku jadi PC pun sebab dapat sijil ja, so okay lah kan? and I'm sure aku dapat jugak pahala sebab tolong beberapa mangsa yang lemah. Aceh, megah sikit ni. Muahahahaha. (ala ala evil laugh katakan)

So, here's the pictures . . .



Sorry, kebanyakkan aku letak gambar rumah Waja ja. Ya, rumah yang selalu kalah tu, takkan taktau? Muehehehe, tapi kami memang bersemangat waja kali ni, even dalam perbarisan tapi sayanglah kami kalah. Apa pun, you guys are rock !

And then, lepas habis perbarisan. Terus lari tukar baju, masuk sesi PC pulak. Ingatkan best, tapi habis kedua dua tangan aku, lenguh sangat. Demi sijil, aku buat jugak. Go Mia gooo ! Semangatkan? Semangat tolong orang tak ikhlas kot, sebab nak sijil ja. Muehehehe, kantoi sekejap.

Gambar dekat bawah ni, aku bersama dengan kawan kawan aku yang super crazy. Muah, I love them so muchie. Muehehehe, hampa pun kena love me so muchie jugak tau? Okay? Thank you, friends !


Salam & Sayonara.