15 August 2015

Assalamualaikum readers

Assalamualaikum Readers I miss blogging so much! But don’t have so much time to update. How are you, guys? So, here I am sitting on my bed while searching for ideas to write…



 So as you all know, baru- baru ni result upu keluaq kan? Well, takdak kaitan pon dengan aku sebab still in semester 5 here in Kolej Poly-Tech Mara Kuantan. Tak lama lagi practical then grad! In Sha Allah. Well, aku dapat tau that many of my friends tak dapat sambung degree after stpm, sumpah sedih bila dapat tau berita pasal ni. I wish I can help, but it’s out of my hands.

 Bila dah dapat berita macam tu, sumpah aku takut. Takut kalau aku pon tak dapat sambung degree macam depa. Could it be? Am I being paranoid? Hmm? I told my sis about my anxiousness then she said “exam pon belum nak pikiaq bukan- bukan dah?”. And I was like, “okay, she’s right though”. But still, rasa takut tu takleh hilang..

I hope I’ll get my degree at UiTM Shah Alam. You know what? Dari sekolah menengah lagi nak masuk situ tapi tidak kesempaian sebabnya result tak okay mana. Biasalah result cukup makan ja. Memang tak dapatlah jawabnya but it’s okay cus I still dapat belajar Diploma in Corporate Communication kat kptm ni. Rezeki memasing kan.. Alhamdulillah.

Hmmm, now aku just boleh keep working hard untuk semester ni and practical. Mana tau dapat offer pi UiTM kan? Kuasa Allah kita taktau, kita tak nampak. Jom berdoa! In Sha Allah, Allah tolong kita. Let’s everyone! Btw, I’m so excited to get my ass outta here which means kptm or Kuantan.. Hehehe

Goodbye & Sayonara